Prim-ministrul Florin Cîţu a afirmat că sectorul privat din România trebuie susţinut pentru a face măcar o parte din producţia de vaccin anti-COVID-19 și că a pus 11 companii pe o listă prezentată Comisiei Europene.

Camera stocare vaccin anticovidFoto: Ministerul Apararii Nationale

El a subliniat că regretă că ţara noastră nu produce vaccin anti-Covid, în contextul în care Pfizer, Moderna, AstraZeneca sunt companii din afara UE şi au fost sincope.

”Nu numaidecât un vaccin propriu, ci măcar să putem să îl producem. Nu numai România, ci toată Europa. Era bine să fi avut, pentru că BioNTech e o companie europeană, e adevărat, dar Pfizer, Moderna, AstraZeneca sunt companii din afara Uniunii Europene şi s-au văzut câteva sincope. Cred că cu toţii am învăţat şi cred că prin acest PNRR, care înseamnă şi rezilienţă, ceea ce înseamnă că poţi să te redresezi imediat după un şoc negativ, să ne gândim cum am putea susţine Start-up-urile şi companiile în Uniunea Europeană. Eu m-aş uita şi la sectorul privat din România. În ceea ce priveşte producţia de vaccinuri sau posibilitatea de a avea în România - măcar să facem o parte din producţia de vaccin. Avem 11 companii pe care le-am pus pe listă pentru Comisia Europeană, dar eu cred că trebuie să ne uităm cum să susţinem Start-up-urile în România, care să crească şi să se dezvolte”, a explicat Florin Cîţu, într-o conferinţă de presă susţinută vineri la Gura Humorului, judeţul Suceava, potrivit News.ro.