Șeful Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a anunțat miercuri seară, pe Twitter, că s-a vaccinat contra Covid-19 la Spitalul Universitar din Geneva.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Astăzi mi-a venit rândul să fiu vaccinat contra Covid-19. Vaccinurile salvează vieți. Este crucial să le ducem în toate țările cât mai curând posibil. Dacă, la fel ca mine, trăiți într-o țară unde vaccinurile sunt disponibile, vă rog să vă vaccinați când vă vine rândul”, a scris șeful OMS pe rețeaua de socializare.

Acesta nu a precizat ce ser i-a fost administrat, dar în Elveția, unde se află sediul Organizației Mondiale a Sănătății și unde i s-a administrat vaccinul, sunt disponibile doar vaccinurile Pfizer/BioNTech și Moderna.

În același timp cu anunțul că s-a vaccinat, șeful OMS a făcut un nou apel la echitate în acest domeniu: ”Pentru ca vaccinurile să fie disponibile pentru toți cei care au nevoie de ele, guvernele, producătorii și acționarii trebuie să se angajeze să împartă și să producă mai multe doze de vaccin contra Covid-19 pentru a proteja pe toată lumea”.