Bilanţul zilnic al deceselor asociate COVID-19 din India a ajuns miercuri la 4.205, numărul total al cazurilor letale de infectare cu noul coronavirus depăşind pragul de 250.000, relatează DPA și Agerpres.

Coronavirus IndiaFoto: Avishek Das/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Un total de 348.421 noi contagieri a fost raportat de marţi, conform unui buletin federal al Ministerului Sănătăţii.

Bilanţul cazurilor din India a depăşit 23 de milioane, în timp ce ţara se luptă cu un al doilea val virulent şi mortal al pandemiei.

Un număr de 533 dintre cele peste 700 de districte administrative din India au raportat o rată de pozitivitate la testul pentru coronavirus de peste 10%, au declarat marţi oficialii guvernamentali în cadrul unei informări săptămânale.

Numărul zilnic de noi infecţii a scăzut sub 350.000 pentru a doua zi consecutivă, însă părerile experţilor nu convin asupra faptului că India, o ţară cu o populaţie 1,3 miliarde de locuitori, ar fi atins vârful celui de-al doilea val.

''Este încă prea devreme pentru a spune dacă am atins vârful. Există un oarecare indiciu al atingerii unui platou al cazurilor. Însă, nu trebuie să uităm că acesta este un platou foarte înalt'', a declarat virologul Shahid Jameel, citat de ziarul Indian Express.

Specialiştii au subliniat necesitatea intensificării vaccinărilor pentru a lupta împotriva cazurilor în creştere, însă mai multe state, inclusiv Delhi, Karnataka şi Maharashtra, au raportat o penurie a dozelor de vaccin.