Tânăra de 23 de ani din Italia căreia i s-au administrat mai multe dozede vaccin anti-Covid Pfizer-BioNTech a primit patru doze și nu șase, așa cum s-a anunțat inițial, au declarat marți autoritățile locale de sănătate, relatează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Este de fapt 0,30 ml, ce corespunde cantității utilizate pentru patru doze de vaccin Pfizer-BioNTech”, a explicat într-un comunicat agenția de sănătate din Toscana (centru) despre această „doză injectată din greșeală duminică 9 mai unei tinere rezidente în psihologie clinică ".

„Faptul că cantitatea injectată este puțin mai mare de patru doze este important deoarece experimentarea efectuată de Pfizer pentru a stabili consecințele unui supradozaj s-a oprit la patru doze, fără ca aceasta să aibă consecințe particulare pentru pacienți, ”a adăugat agenția de sănătate.

Asistenta care a vaccinat-o pe tânăra uitase să dilueze flaconul cu substanță activă cu ser fiziologic, eroare cauzată de „activitatea de rutină pe volume mari” și de presiunea de a respecta cu strictețe termenele limită.

Tânăra, care s-a întors acasă luni, după 24 de ore timp în care a fost internată în spital, rămâne sub control, potrivit comunicatului.