​1.265.000 de persoane sunt programate în acest moment în platformă pentru vaccinare, pentru toate cele 3 tipuri de vaccin, a anunțat marți Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare. Dintre acestea, marea majoritate sunt însă programate pentru rapel și doar puțin peste 67.000 pentru prima doză. Începând din 7 mai, vaccinarea este posibilă direct prin prezentarea la centrul de vaccinare, fără ca programarea prealabilă în platformă să mai fie obligatorie. Valeriu Gheorghiță spune că numărul persoanelor vaccinate împotriva COVID-19 a crescut cu 30% după introducerea posibilității ca vaccinarea să se facă direct prin prezentare la centrul de vaccinare.

HotNews.roFoto: Hotnews

1.265.000 de persoane sunt programate în acest moment în platformă pentru vaccinare, pentru toate cele 3 tipuri de vaccin.

Peste un milion dintre ele sunt programate la centre de vaccinare cu vaccinul Pfizer, dintre care peste 64.158 sunt programate pentru doza 1.

În centrele cu vaccin Moderna sunt programate peste 130 de mii de persoane, dintre care 2.711 pentru doza 1, iar în centrele cu vaccin Astra Zeneca sunt programate peste 104 mii de persoane, dintre care doar 231 pentru doza 1.

În total, doar 67.100 de persoane mai sunt programate în platformă pentru prima doză de vaccin anti-COVID-19, însă românii au acum posibilitatea să se prezinte direct la centrul de vaccinare pentru administrarea vaccinului.

De la debutul campaniei de vaccinare, peste 3,6 milioane de persoane au fost vaccinate cu una sau doua doze, dintre care peste 1,2 milioane de români cu o singură doză și peste 2,4 milioane cu două doze de vaccin.

România se află pe locul 6 la nivel european și pe locul 18 la nivel global în ceea ce privește numărul de persoane vaccinate.