"Nu cred că vom reuși să avem 5 milioane de persoane vaccinate cu două doze" la data de 1 iunie, a afirmat marți medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19. Valeriu Gheorghiță a precizat că prin 5 milioane de vaccinați la 1 iunie "Ne referim la persoane vaccinate cu cel puțin o doză. Vorbim despre persoane care vor avea cel puțin o doză de vaccin și evident, își vor completa ulterior schema de vaccinare."

Valeriu GheorghitaFoto: Agerpres

Precizările lui Valeriu Gheorghiță vin după ce premierul Florin Cîțu vorbise despre o țintă de 5 milioane de români vaccinați la data de 1 iunie.

Și ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, afirmase ieri că nu este posibil ca în actualul ritm de vaccinare România să ajungă la 5 milioane de persoane vaccinate cu două doze la 1 iunie, dar adăuga că este probabil să se atingă această cifră pentru persoanele cărora li se administrează cel puțin o doză de vaccin.

De la debutul campaniei de vaccinare, peste 3,6 milioane de persoane au fost vaccinate cu una sau doua doze, dintre care peste 1,2 milioane de români cu o singură doză și peste 2,4 milioane cu două doze de vaccin.