Peste 33% din populația rezidentă în București s-a vaccinat împotriva COVID-19, a anunțat marți medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare. Pe locul al doilea este județul Cluj, unde 30,2% dintre rezidenți s-au vaccinat. "Cel puțin parțial, acest lucru explică și evoluția favorabilă a pandemiei la nivel național", spune Valeriu Gheorghiță.

VaccinareFoto: Hotnews

Rata de acoperire vaccinală în București, la populația rezindentă (așa cum este ea raportată de INS) este de circa 33,8% în București, iar dacă eliminăm populația sub 16 ani și ne referim doar la populația eligibilă pentru vaccin, rata de acoperire în capitală este de 40%, spune Valeriu Gheorghiță. "Cel puțin parțial, acest lucru explică și evoluția favorabilă a pandemiei la nivel național", afirmă coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

Județele unde s-au vaccinat cei mai mulți români:

  • În Cluj, rata de acoperire vaccinală este de 30,2%, iar la populația eligibilă (peste 16 ani) de 35,7% - vorbim despre județ și nu despre municipiu. În municipiul Cluj, rata de acoperire vaccinală este de 40%.
  • În județul Sibiu, rata de acoperire vaccinală este de 23,7% (28,9% pentru populația eligibilă).
  • În județul Brașov 23,65% rata de acoperire vaccinală a populației rezidente (28,8% pentru populația eligibilă, peste 16 ani).
  • În județul Timiș 23,41% (27,8% pentru populația eligibilă).
  • În județul Constanța 22,6% (27,38% pentru populația eligibilă).

Citește și: