Un număr de 16.066 de persoane au fost vaccinate în decurs de 48 de ore la Maratonul de Vaccinare organizat în Capitală, în cele două locații: Sala Palatului și Biblioteca Națională, anunță Comitetul național de coordonare a vaccinării împotriva Covid-19, duminică, pe pagina de Facebook.

Maraton vaccinare BucurestiFoto: Facebook - RO Vaccinare

Astfel, în centrele deschise la Sala Palatului au fost vaccinate până acum 10.160 de persoane, iar la Biblioteca Naţională a României - 5.906 persoane.

Maratonul de Vaccinare din Bucureşti a început vineri după-amiază, la Biblioteca Naţională şi la Sala Palatului, fiind organizate 50 de fluxuri unde doritorii pot primi serul Pfizer, fără programare.

În cadrul maratonului, care se va încheia luni dimineaţă, are loc şi un program artistic. Pe durata maratonului, autobuzele de pe liniile 104, 117, 178, 300, 313 şi 368 vor circula şi noaptea.

Evenimentul este organizat de Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti, în parteneriat cu Colegiul Medicilor Bucureşti, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România - filiala Municipiului Bucureşti, Societatea Studenţilor la Medicină Bucureşti şi Societatea Multidisciplinară a Medicilor Rezidenţi, cu sprijinul Primăriei Capitalei, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), şi al Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).