Pentru prima dată din martie 2020, Israelul înregistrează mai puţin de 1.000 de cazuri active de Covid, potrivit ministrului Sănătăţii din această ţară.

Vaccinare cu Pfizer in IsraelFoto: Ahmad Gharabli / AFP / Profimedia Images

În perioada de vârf a pandemiei se înregistrau peste 70.000 de cazuri, a anunţat duminică pe Twitter ministrul Sănătăţii, Yuli Edelstein, potrivit Agerpres.

În ultima săptămână, numărul persoanelor grav bolnave a fost mai puţin de 100. La sfârşitul lui ianuarie, în Israel s-au înregistrat circa 1.200 de pacienţi cu forme grave de Covid-19.

Numărul noilor infectări, de nivelul zecilor, a scăzut de asemenea în ultima vreme, a mai scris Edelstein. Potrivit oficialului, este rezultatul succesului campaniei de vaccinare anti-Covid-19 din Israel.

Duminică, Ministerul Sănătăţii a anunţat că alte 17 noi cazuri au fost raportate în ultimele 24 de ore. Doar 0,2% din peste 11.500 de teste au avut rezultate pozitive.

Ca urmare a ratelor mici de infectare, cea mai mare parte a restricţiilor anti-coronavirus au fost ridicate în Israel. Obligativitatea purtării măştii ar putea fi de asemenea desfiinţată în spaţii publice închise.

Până în prezent, peste 5,4 milioane de persoane din populaţia de aproximativ 9 milioane a Israelului a primit cel puţin o doză din vaccinul BioNTech/Pfizer, echivalentul a 60% din populaţie.

Aproape 5,1 milioane de rezidenţi sunt vaccinaţi cu ambele doze.