Locuitorii din Germania care sunt consideraţi complet imunizaţi la noul coronavirus nu vor mai trebui să respecte restricţiile impuse pe timpul nopţii şi anumite restricţii privind contactul social începând de duminică la miezul nopţii, informează DPA și Agerpres.

Campanie vaccinare GermaniaFoto: DAVID GANNON/ AFP/ Profimedia

Oricine a primit ambele doze de vaccin anti-Covid-19 sau s-a refăcut după ce a fost bolnav de Covid-19 se va putea întâlni în privat, fără restricţii, cu alte persoane din aceeaşi categorie. Când se întâlnesc cu persoane nevaccinate, aceştia nu vor fi nevoiţi să respecte limita de contact.

Totodată, persoanele complet imunizate nu vor trebui să intre în carantină după revenirea din călătorii, cu excepţia unor cazuri specifice - de exemplu, dacă revin dintr-o zonă în care o variantă a virusului face ravagii - şi nici nu vor trebui să demonstreze că au un rezultat negativ pentru a intra în magazine sau a beneficia de servicii.

Peste 31% din populaţia Germaniei a primit primul vaccin, a anunţat vineri Institutul Robert Koch, iar un procent de 8,8% a fost complet vaccinat.

Obligativitatea de a purta măşti de protecţie şi de a menţine distanţarea socială va continua să fie impusă în anumite situaţii şi clădiri.