Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, afirmă că nu se discută, la acest moment, despre stimulente financiare care să fie acordate celor care se vaccinează anti-Covid, scrie News.ro. În ceea ce priveşte alt tip de stimulent, ministrul anunţă că se discută ca măsurile de relaxare să fie „mai multe pentru cei vaccinaţi”.

Ioana MihailaFoto: Agerpres

„În momentul acesta, despre stimulente financiare nu am ajuns să discutăm la nivelul Guvernului, cred că cel mai bun stimulent este tocmai această linişte şi faptul că putem să avem grijă de ceilalţi şi de noi înşine dacă ne vaccinăm”, a declarat Ioana Mihăilă, sâmbătă, la Oradea, răspunzând unei întrebări.

În ceea ce priveşte stimulente de alt tip şi nu financiar, ministrul a precizat că acestea vor fi alocate „cu siguranţă”.

„Practic, principiul de la care pornim atunci când discutăm despre măsurile de relaxare este ca aceste măsuri de relaxare să fie mai multe pentru persoanele vaccinate”, a adăugat ministrul Sănătăţii.

Ioana Mihăilă a precizat că românii se pot pregăti pentru un potenţial val patru al pandemiei „mergând la vaccinare”.

În Oradea, aproximativ 20% din populaţia oraşului a fost vaccinată cu două doze de vaccin, au anunţat autorităţile locale sâmbătă, în timpul vizitei ministrului Sănătăţii.

Conform acestora, se intenţionează deschiderea unui al doilea astfel de centru de vaccinare până la sfârşitul săptămânii viitoare.

Citește și: