Muzeele din Grecia se vor redeschide pentru vizitatori săptămâna viitoare, cu o zi înainte de a deschide oficial sezonul turistic pe 15 mai, au spus vineri autoritățile, relatează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Spații culturale precum Muzeul Acropole din Atena, care adăpostește comori arheologice găsite lângă vechea cetate, au fost închise de la mijlocul lunii noiembrie, când a fost impus o a doua carantină pentru a stopa răspândirea coronavirusului.

Guvernul a început relaxarea restricțiilor la sfârșitul lunii trecute, după o mică reducere a numărului de cazuri de COVID-19.

A permis barurilor și restaurantelor să se redeschidă la începutul acestei săptămâni, în timp ce plajele organizate se vor deschide sâmbătă pentru prima dată în acest an.

"Este evident că situația epidemiologică a țării arată o îmbunătățire constantă", a declarat ministrul adjunct pentru protecția civilă, Nikos Hardalias.

Turismul reprezintă aproximativ o cincime din economia și piața locurilor de muncă din Grecia, iar după cel mai prost an înregistrat pentru acest sector anul trecut, țara nu își poate permite încă o vară pierdută.

Cinematografele în aer liber se vor redeschide pe 21 mai, în timp ce spectacolele în aer liber se vor relua pe 28 mai. Școlile primare se vor deschide pe 10 mai și centrele de zi pe 17 mai.

Prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis a declarat săptămâna aceasta că o combinație de testare la scară largă, imunizare și faptul că multe activități vor avea loc în aer liber au dat încredere autorităților că turiștii vor putea vizita în siguranță.

O țară de 11 milioane, Grecia a raportat în total 358.116 infecții și 10.910 decese. Vineri, a raportat 2.691 de infecții noi și 63 de decese.