Autoritățile sanitare din Grecia și-au propus să vaccineze întreaga populație adultă, cu una sau două doze ale unui ser antiCovid până la începutul lunii iulie, relatează Ekathimerini citându-l pe ministrul sănătății Vassilis Kikilias.

HotNews.roFoto: Hotnews

“Obiectivul ...este ca toți adulții să poată avea acces la un vaccin și să se vaccineze până la sfârștiul lunii iunie-începutul lunii iulie”, a spus oficialul adăugând că speră într-o accelerare a campaniei naționale de imunizare împotriva Covid-19, în condițiile în care nu sunt întârzieri în recepționarea dozelor de vaccin.

Cu 100.000 de vaccinări doar miercuri, ministrul a precizat că se așteaptă ca 2,3 milioane de doze să fie administrate în mai, astfel încât la finalul lunii să fie depășit pragul de 5 milioane la o populație totală de 10,7 milioane de locuitori.

Însă, în ciuda îmbunătățirii situației epidemiologice din țară, bilanțul zilnic al noilor cazuri rămâne la o medie de 1.700, cu 20.000 de cazuri active la nivel național.

Vârsta medie a pacienților este de 43 de ani, în timp rata de incidență este la 4,6. În zilele următoare, guvernul este așteptat să anunțe planurile pentru insulele grecești, în perspectiva deschiderii sezonului estival.

Câteva restricții care erau în vigoare din noiembrie anul trecut au fost ridicate și în Grecia începând de luni. Astfel, restaurantele și cafenelele își vor putea primi clienții afară, iar afacerile și serviciile din turism vor fi reluate de la 15 mai.