Pfizer a trimis la Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente informații care ar putea permite ca vaccinul său anti Covid-19 să fie depozitat la temperatura standard a frigiderului, a declarat marți CEO-ul companiei. O astfel de modificare ar putea ajuta la simplificarea distribuției vaccinului, potrivit CNN.

Vaccinul Pfizer-BioNTechFoto: IPA / SplashNews.com / Splash / Profimedia

CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, a declarat marți că Pfizer a transmis vineri date noi către FDA și ar putea avea „în curând” o autorizație de utilizare de urgență pentru a permite refrigerarea standard pentru până la patru săptămâni.

În prezent, vaccinul Pfizer este autorizat să fie depozitat la temperaturi ultra-reci, între -80 și -60 grade Celsius, sau în depozite frigorifice, între -25 și -15 grade Celsius, timp de maxim două săptămâni, ceea ce poate complica distribuția vaccinului.

Potrivit lui Bourla, noi date ar putea permite ca vaccinul să fie păstrat la temperaturi standard, între 2 și 8 grade Celsius, timp de până la patru săptămâni.

Bourla a spus că Pfizer lucrează la formule suplimentare care ar putea prelungi timpul de depozitare a vaccinului atât în ​​frigiderele standard, cât și în cele speciale care pot menține temperaturi foarte scăzute.