Autoritatea americană pentru alimente și medicamente (FDA) se pregătește să autorizeze, la începutul săptămânii viitoare, pentru minorii cu vârste între 12 și 15 ani, vaccinul contra Covid-19 al Pfizer și BioNTech, scrie New York Times, citând oficiali federali ce cunosc planurile FDA.

Vaccin PfizerFoto: JACK GUEZ / AFP / Profimedia

Această aprobare este una foarte așteptată după ce producătorii vaccinului au spus în martie că studiile clinice au arătat că vaccinul este sigur, eficient și produce un răspuns imun solid la adolescenții de aceste vârste.

FDA a răspuns, la solicitarea Reuters, că studiază extinderea autorizației vaccinului și pentru cei de 12-15 ani, fără a da însă alte detalii. Pfizer a refuzat că comenteze pe marginea subiectului.

Vaccinul este aprobat în Statele Unite, Uniunea Europeană și alte țări pentru persoane cu vârste de la 16 ani în sus.

Șefa Centrului pentru controlul Bolilor din SUA, Rochelle Walensky, a spus luna trecută că vaccinul Pfizer ar putea fi aprobat până la mijlocul lunii mai pentru adolescenții de 12-15 ani.

Moderna și Johnson & Johnson își testează și ele vaccinurile pe minori cu vârste între 12 și 18 ani, rezultatele testelor clinice ale Moderna fiind așteptate curând.

Pfizer și Moderna au demarat teste clinice și la copii mai mici, cu vârste între 6 luni și 11 ani. Ambele companii au spus că speră ca vaccinarea să ajungă la cei până în 11 ani până la începutul anului viitor.