Poliţia belgiană a arestat 132 de persoane, sâmbătă, în timpul dispersării unei petreceri ilegale dintr-un parc din Bruxelles, care fusese interzisă de autorităţi, potrivit unui bilanţ oficial publicat duminică, informează AFP.

Petrecere protest BruxellesFoto: Captura YouTube

Dispersia a fost brutală, cu jandarmi călare în timp ce polițiștii au intervenit cu tunuri cu apă. Incidentele sporadice au avut loc în parc până la ora 21:00, a spus poliția.

Din cauza unui jet de apă, o persoană a rămas inconştientă şi alte 14 au fost rănite uşor, dintre care una rănită de un cal al Poliţiei. Trei poliţişti au fost spitalizaţi şi zece au fost răniţi uşor, scrie News.ro. Cinci persoane au fost reţinute, a precizat Poliţia.

Adunarea a fost organizată prin intermediul reţelelor sociale pentru a protesta faţă de restricţiilă impuse în lupta contra pandemiei. Au fost prezente între 1.000 şi 2.000 de persoane.

O adunare similară organizată de 1 aprilie a reunit aproape 2.000 de persoane în acelaşi parc, dar a degenerat în confruntări când Poliţia a intervenit pentru a evacua spaţiul. Autorităţile au fost nevoite să trimită întăriri pentru a restabili ordinea.

Sâmbătă au intervenit 600 de poliţişti, mai multe tunuri de apă şi o unitate de jandarmi călare. Ei s-au poziţionat în jurul parcului, înainte de sosirea participanţilor.

Premierul Alexander De Croo le-a cerut oamenilor cu o zi înainte să nu participe la o manifestare interzisă.