India a înregistrat sâmbătă un bilanț zilnic record de 401.993 cazuri de coronavirus, în condițiile în care această țară și-a deschis imensa sa campanie de vaccinare pentru toți adulții, deși mai multe state au acuzat penuria acută de doze, transmite Reuters.

Coronavirus IndiaFoto: Avishek Das/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

India, cel mai mare producător de vaccinuri anti Covid-19 din lume, are un număr limitat de doze pentru utilizare internă, situație ce înrăutățește al doilea va de infecții, unul extrem de grav ce a supraglomerat spitalele și morgile și a adus numeroase familii în situația de a căuta disperate medicamente și oxigen.

În plus, continuă seria de incendii din spitale, ultimul ducând la moartea a 16 pacienți cu coronavirus și a doi angajați ai unității medicale.

În ultimele 24 de ore, numărul deceselor asociate cu Covid-19 a crescut cu 3.523, bilanțul total urcând la 211.853, potrivit datelor ministerului indian al sănătății.

Numărul total de cazuri a trecut de 19 milioane.

India a consemnat 7,7 milioane de cazuri de la sfâștiul lunii februarie și până acum în cadrul celui de-al doilea val. În contrast, precedentele 7,7 milioane de cazuri au fost raportate într-o perioadă de aproape 6 luni.