Primul caz de Covid-19 cu tulpina indiană a coronavirusului a fost identificat în Franța, în Lot-et-Garonne, a anunțat joi Agenția Regională de Sănătate din regiunea Nouvelle-Aquitaine, relatează AFP.

Laborator coronavirus FrantaFoto: Lefevre Sylvain/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Tulpina a fost identificată la un pacient care s-a întors din India, a declarat Benoît Elleboode, directorul regional al ARS, la BFMTV și CNews.

Ministrul Sănătății, Olivier Véran, a spus marți că „niciun caz de variantă de origine indiană” nu a fost detectat „în Franța metropolitană”.

Potrivit dlui Elleboode, „acesta este primul caz din Franța, în orice caz este primul caz din regiunea noastră din Lot-și-Garonne care a fost confirmat”.

„Secvențierea a fost făcută la Toulouse pe un pacient care s-a întors din India și care făcea din nou un test pentru că trebuia să plece în străinătate. S-a identificat că era varianta indiană ...”, a adăugat Elleboode.

La CNews, directorul regional a adăugat că a fost suspectat un al doilea caz, de data aceasta la Bordeaux (sud-vest). "Virusul este secvențiat la Spitalul Universitar din Bordeaux și vom avea răspunsul în mod normal mâine", a adăugat el.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat marți că această mutație a virusului a fost identificată în 17 țări, inclusiv în mai multe din Europa.

Joi și în România a fost confirmat primul caz de COVID-19 cu o variantă a tulpinii indiene a SARS-CoV-2. Este vorba despre o persoană de 26 de ani din India care a ajuns în România în urmă cu aproximativ o lună și lucrează în construcții în Colonia Bod din județul Brașov, unde a fost depistat un focar de COVID în rândul unor muncitori indieni.

Citește și: