Guvernul francez va începe relaxarea carantinei de noapte, impusă la începutul lunii aprilie pentru a limita răspândirea coronavirusului, începând cu 19 mai, relatează Reuters și AFP.

Emmanuel MacronFoto: Consiliul European

Ora la care începe carantina de noapte va fi schimbată de la 19.00, cât este acum, la ora 21.00 de pe 19 mai, iar de pe 9 iunie, carantina de noapte va intra în vigoare de la ora 23.00, înainte ca aceasta să fie ridicată complet pe 30 iunie, a declarat joi președintele Emmanuel Macron într-un interviu acordat unui ziar local.

Magazinele, terasele barurilor și restaurantelor, precum și spațiile culturale, inclusiv cinematografele și muzeele, se vor redeschide de miercuri, 19 mai, a mai spus președintele francez.

Potrivit Le Monde, relaxarea carantinei ar putea fi întârziată în departamentele în care rata de incidență este de peste 400 la 100.000 de locuitori.

Interviul lui Macron urmează să fie publicat joi seară, potrivit Europe 1.

Emmanuel Macron a anunțat pe 31 martie că va extinde măsurile de carantină care vizau atunci doar locuitorii regiunii Paris la întreaga țară începând din aprilie.

Acum, persoanelor care se deplasează pe un perimetru mai mare de 10 kilometri față de casă între orele 19.00 și 06.00 li se cere ”atestarea” faptului că au un ”motiv imperios” pentru a o face.

”De sâmbătă seara și timp de patru săptămâni, nu se va mai permite deplasarea într-un perimetru de peste 10 km, cu excepția cazului în care există un motiv imperios”, anunța șeful statului francez, potrivit Le Figaro, pe 31 martie.