Compania BioNTech aşteaptă pentru luna septembrie rezultatele de la testele vaccinului antiCOVID-19 în cazul copiilor mici, inclusiv al bebeluşilor începând cu şase luni, relatează joi agenţia Reuters citată de Agerpres. Cele pentru copii între 5 şi 12 ani sunt aşteptate în iulie.

Vaccinuri Comirnaty de la PfizerFoto: Facebook

"În iulie ar putea fi disponibile primele rezultate pentru cei între 5 şi 12 ani, în septembrie pentru copiii mai mici", a declarat pentru publicaţia germană Der Spiegel CEO-ul BioNTech Ugur Sahin.

Evaluarea datelor va dura între patru şi şase săptămâni. Iar "dacă totul merge bine, imediat ce vor fi validate datele, vom putea solicita aprobarea vaccinului pentru toţi copiii din grupa de vârstă respectivă în diferite ţări", a adăugat el.

BioNTech (Germania) şi Pfizer (SUA), care produc împreună vaccinul anti-COVID-19, au cerut luna aceasta organismului de reglementare din SUA aprobarea în regim de urgenţă a serului lor pentru adolescenţi între 12 şi 15 ani.

Sahin a mai declarat pentru Spiegel că BioNTech se află "în etapele finale înainte de a supune" serul organismelor de reglementare europene pentru administrarea sa copiilor de peste 12 ani.

Rezultatele unui test publicate la finele lui martie au arătat că vaccinul Pfizer/BioNTech este sigur, eficient şi produce un răspuns imun "robust" în cazul adolescenţilor. Acest ser este autorizat deocamdată pentru cei peste 16 ani.

Infectarea cu noul coronavirus tinde să-i afecteze mai puţin pe cei cu vârste mai mici, care sunt în mai mare măsură asimptomatici în cazul contractării virusului, ceea ce face însă posibil ca aceştia să-l transmită involuntar.