Peste 6.700 de oameni s-au vaccinat anti-COVID la Maratonul Vaccinării desfășurat timp de trei zile și trei nopți la Timișoara la Centrul Regional de Afaceri, cu peste 500 de voluntari. Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că următorul maraton al vaccinării va avea loc în prima jumătate a lunii mai la Bucureşti.

Maratonul vaccinarii, la TimisoaraFoto: tion.ro

Maratonul a început vineri dupa-amiază, la orele 16.00, și s-a încheiat luni dimineață la ora 8.00. În acest interval, s-au vaccinat 6.722 de persoane, fără programare, doar cu buletinul.

Cele mai multe persoane s-au imunizat sâmbătă. Printre cei care au ales să se vaccineze în cele 3 zile se numără cunoscutul caricaturist Ștefan Popa Popa’s, membrii trupei rock Cargo și motociclistii de la Timișoara Bikers, scrie Opinia Timișoarei.

Organizatorii evenimentului, membrii Asociației pentru AȚI Aurel Mogosanu, spun că Maratonul Vaccinării reprezintă cel mai important proiect al lumii medicale din Timișoara, care a reușit să mobilizeze peste 400 de medici, asistente medicale de la toate spitalele din oraș, dar și studenți de la Universitatea de Medicină. Aceștia au asigurat personalul necesar funcționarii non-stop a centrului, de vineri și până luni dimineață.

Medicii mai spun că succesul Maratonului Vaccinării a fost dat și de faptul că doritorii au putut să se vaccineze fără programare, doar cu buletinul.

Peste 21 de zile urmează rapelul, care va avea loc la Sala Olimpia din Timișoara, tot printr-un maraton.

Un Maraton al Vaccinării va fi organizat și la București în 7, 8 și 9 mai, a anunțat coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă.