India a anunțat luni un bilanț de cazuri de coronavirus record la nivel global pentru a cincea zi consecutivă, iar numărul deceselor asociate cu Covid-19 raportate în 24 de ore a atins și el un nivel record, transmite Reuters.

Coronavirus IndiaFoto: Sanjeev Verma/Hindustan Times / Shutterstock Editorial / Profimedia

Astfel, au fost înregistrate 352.991 de cazuri, bilanțul total al infecțiilor din India trecând de 17 milioane.

De asemenea, numărul deceselor la persoane infectate cu Sars-Cov-2 a crescut cu 2.812, până la 195.123, potrivit datelor ministerului sănătății din India. Experți în sănătate spun că bilanțul deceselor este, probabil, mult mai mare.

Lunea trecută a fost impusă o perioadă de carantină de o săptămână, prelungită în weekend cu încă o săptămână, cu scopul de a scădea presiunea asupra spitalelor, care se confruntă cu o gravă penurie de oxigen.

Această criză scoate din nou la iveală vechimea sistemului indian al sănătăţii, în timp ce furia creşte împotriva lipsei de pregătire a Guvernului federal împotriva acestui val al epidemiei.

UE va oferi „asistență” Indiei, aflată în fața unui număr record de noi cazuri de contaminare Covid-19, prin activarea Mecanismului său european de protecție civilă, a anunțat duminică președintele Comisiei Europene pe Twitter, Ursula von der Leyen.

Statele Unite vor trimite Indiei imediat componente pentru producerea de vaccinuri, precum şi echipamente medicale, în contextul unei explozii a cazurilor de COVID-19, a anunţat duminică Jake Sullivan, consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui Biden.

Un caz de contaminare cu varianta SARS-CoV-2 - care se află la originea unui val al epidemiei covid-19 în India - a fost descoperit în Grecia, anunță autoritățile sanitare grecești.

Un prim caz al variantei indiene de Covid-19 a fost depistat și în Elveția, au anunțat sâmbătă autoritățile sanitare din această țară.