Românii care au cont în platforma de vaccinare pot programa la vaccinarea împotriva COVID-19 alte 1.000 de persoane. Autoritățile au luat decizia de a desființa pragul de maximum 9 oameni ce puteau fi programați de o persoană în platformă, într-un moment în care numărul românilor care se înscriu pe lista de așteptare pentru vaccinare este în continuă scădere. Anunțul a fost făcut astăzi de Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății și vicepreședintele Comitetului de coordonare a activităților privind vaccinarea.

Andrei BaciuFoto: Agerpres

"Veși bune. Ne respectăm promisiunile! În doar câteva zile, după discuțiile pe care le-am avut cu reprezentanții organizațiilor neguvernamentale și asociațiilor de pacienți, am făcut modificările solicitate în platforma #RoVaccinare. Cei care și-au creat conturi pentru vaccinare, acum le pot folosi ca să-i ajute și pe alții. Aplicația vă permite să programați până la 1.000 de persoane. Până acum, numărul de beneficiari care puteau fi adăugați era limitat la 9 persoane", a anunțat vineri Andrei Baciu.

"Vă mulțumesc vouă, celor care sunteți alături de noi, și care vă doriți să ne întoarcem la viața de altădată. Fiecare mână de ajutor ne duce mai aproape de sfârșitul pandemiei, iar solidaritatea este cea mai importantă!", este mesajul vicepreședintelui Comitetului de coordonare a activităților privind vaccinarea.