Premierul Ungariei, Viktor Orban, a anunțat vineri că restaurantele și hotelurile vor fi deschise complet pentru cei care au adeverință de vaccinare, relatează Reuters.

Viktor OrbanFoto: Beata Zawrzel/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ungaria va atinge o rată de imunizare de 40% până la mijlocul săptămânii viitoare, a mai susținut premierul Viktor Orban într-un interviu pentru postul public de radio. Acesta va fi și pragul de la care autoritățile vor începe ridicarea restricțiilor gradual în vederea revenirii la normalitate.

Începând de săptămâna viitoare, cei care posedă adeverință de vaccinare vor putea să se cazeze în hoteluri, vor putea sta în interiorul restaurantelor, vor putea merge la teatru, cinema, la sala de sport sau în alte locuri publice, a mai precizat Orban care se pregătește deja pentru alegerile din 2022.

De asemenea, Orban a mai declarat că în următoarele săptămâni va fi dublată rata de vaccinare, urmând a se trece și la imunizarea adolescenților (16-18 ani).

Viktor Orban a mai spus că, odată ce se va ajunge la imunizarea cetățenilor care își au reședința în țară, îi invită pe toți maghiarii din lume să se vaccineze acasă.

(știre actualizată)