India a raportat cel mai mare număr de persoane infectate cu Covid-19 din lume, pentru a doua zi consecutiv, depășind 330.000 de noi cazuri, relatează Reuters. Sistemul sanitar se luptă să facă față acestui nou val, ceea ce duce la accidente. Un incendiu a izbucnit într-un spital Covid, 13 pacienți pierzându-și astfel viața.

Teste coronavirus IndiaFoto: Bharat Bhushan/Hindustan Times / Shutterstock Editorial / Profimedia

În ultimele 24 de ore, numărul deceselor cauzate de Covid a ajuns la un nivel record de peste 2.263, potrivit ministerului sănătății, în timp ce oficialii din provinciile de nord și vest, inclusiv cele din capitala New Delhi, au avertizat că majoritatea spitalelor sunt pline și rămân fără oxigen.

Noul record al cazurilor de coronavirus vine în contextul în care un incendiu dintr-un spital Covid a ucis vineri 12 pacienți. Potrivit Times of India, focul a izbucnit din cauza unui scurt circuit în secția ATI.

"12 oameni au murit în incendiu, potrivit informațiilor pe care le avem la această oră”, a declarat un oficial al departamentului de pompieri, adăugând că accidentul a avut loc într-o unitate de terapie intensivă a spitalului dintr-o suburbie a orașului Mumbai.

Miercuri, alți 22 de pacienți au murit într-un spital public din statul Maharashtra, după ce au rămas fără oxigen din cauza unor scurgeri la unul dintre rezervoare. De asemenea, cel puțin 9 pacienți au murit într-un incendiu în Mubai pe 26 martie.

Cel puțin două spitale din capitala Delhi rămân fără oxigen. BBC relatează că mai mulți pacienți au murit așteptând ca unitatea medicală să fie alimentată cu oxigen. În total, India a ajuns la aproape 16 milioane de cazuri confirmate de coronavirus.