Sute de manifestanți s-au strâns în Berlin miercuri pentru a protesta împotriva unei noi legi pe care parlamentul urmează să o adopte în vederea acordării guvernului federal de puteri sporite pentru a impune restricții uniforme la nivel național, relatează Reuters.

Protest impotriva restrictiilor in BerlinFoto: Paul Zinken / AFP / Profimedia Images

Cancelarul Angela Merkel a decis redactarea noii legi, puternic criticată de opozanții care susțin că aceasta limitează libertățile individuale, după ce 16 landuri germane nu au reușit să ajungă la un acord pentru impunerea de noi restricții în vederea limitării răspândirii coronavirusului.

Printre măsurile incluse în proiectul de lege se numără impunerea unei carantine pe timp de noapte între orele 22:00 și 05:00, limitarea adunărilor private, precum și a deschiderii magazinelor și evenimentelor sportive.

Școlile urmează să fie închise și se va reveni la învățământul la distanță dacă incidența infecțiilor cu coronavirusul crește la peste 165 la suta de mii de rezidenți.

Mii de protestatari sunt așteptați să protesteze împotriva legii în afara Bundestagului, parlamentul federal german, din centrul Berlinului.

Sute de manifestanți s-au strâns deja de la primele ore ale dimineții, o parte a acestora fără a purta măști de protecție, aceștia fluturând steaguri pe care scrie „pace” și „democrație”.

Dubele poliției sunt parcate în apropierea Porții Brandenburg și forțele de ordine monitorizează manifestația.

Germanii sunt reticenți față de orice măsuri care periclitează libertățile personale datorită trecutului nazist și comunist al țării, manifestații împotriva noii legi având loc în mai multe orașe din această țară în ultimele săptămâni.

Institutul Robert Koch a raportat miercuri 24.884 de noi infecții cu coronavirusul, bilanțul total al persoanelor care au contractat COVID-19 în Germania de la izbucnirea pandemiei ajungând la aproape 3,19 milioane.

Potrivit ultimelor date oficiale 80.634 de persoane și-au pierdut viața în această țară din cauza COVID-19, medicii germani avertizând că unitățile de terapie intensivă ar putea fi copleșite în curând dacă nu se iau noi măsuri de limitare a răspândirii coronavirusului.

REFERINȚĂ: