Grecia intenționează să își deschidă restaurantele la începutul lunii viitoare în contextul în care autoritățile de la Atena doresc redeschiderea cât mai multor sectoare ale economiei înainte de începerea sezonului estival, relatează Reuters și Ekathimerini.

Restaurant GreciaFoto: Ellen Rooney / robertharding / Profimedia Images

Grecia, care a gestionat relativ bine primul val al pandemiei, a fost forțată să înăsprească restricțiile la sfârșitul anului trecut după o creștere vertiginoasă a numărului de infecții, spitalele din jurul Atenei și a orașului Salonic din nordul țării fiind copleșite de pacienți cu COVID-19.

Peste jumătate din numărul zilnic de noi cazuri sunt raportate în regiunea Salonic.

„Intenția noastră este de a avea o deschidere coordonată a restaurantelor după Paște”, a declarat miercuri ministrul de stat George Gerapetritis pentru televiziunea publică ERT.

Acesta a adăugat că clienților li se va permite să ia masa în aer liber. La fel ca și în România, ortodocșii din Grecia sărbătoresc Paștele pe 2 mai anul acesta.

Guvernul de la Atena a demarat de asemenea o campanie masivă de distribuire a unor teste pentru coronavirus care pot fi efectuate la domiciliu, intenționând să redeschidă școlile și să țină sub control răspândirea coronavirusului înainte de începerea sezonului turistic.

Grecia a raportat marți 3.789 de noi infecții cu coronavirusul și 87 de decese cauzate de COVID-19. Bilanțul total al contagierilor cu SARS-CoV-2 a ajuns în această țară la 320.629 de cazuri, 9.627 de persoane pierzând bătălia cu coronavirusul.

Health authorities on Tuesday reported 3,789 daily cases of COVID-19 and deaths. Total cases and deaths have reached 320,629 and 9,627 respectively.

Anunțul autorităților elene vine după ce acestea au ridicat luni carantina obligatorie de 7 zile la intrarea în țară pentru rezidenții din Uniunea Europeană, Marea Britanie, Statele Unite, Serbia, Israel și Emiratele Arabe Unite.

Citește și: