Primele centre de vaccinare anti-COVID de tip drive-thru vor fi funcţionale până la finalul lunii aprilie, susține coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

Vaccinul Pfizer-BioNTechFoto: IPA / SplashNews.com / Splash / Profimedia

El a spus luni, la Digi FM, că la aceste centre va fi folosit vaccinul Pfizer, iar persoanele care se vor vaccina acolo nu vor avea nevoie de programare.

Astfel de centre vor fi la București sau la Deva, a spus Gheorghiță, care a explicat cum vor funcționa:

  • "Am dimensionat la circa 400 de persoane care pot să fie vaccinate în fiecare zi. (...)
  • Persoanele vor veni doar cu mijloacele de transport, fie personale - autoturisme cu capacitate maximă de patru plus unu persoane - sau mijloace de transport în comun gen taxi, Uber şi alte tipuri similare de transport.
  • În zona de triaj este nevoie să prezinte un document de identitate, preferabil să se prezinte cu chestionarul de triaj completat, se poate descărca din aplicaţie. Dacă nu se prezintă cu el descărcat, se completează în supravegherea medicului, se evaluează criteriile medicale care indică vaccinarea şi se efectuează înscrierea în Registrul electronic de naţional al vaccinărilor".

Potrivit medicului militar, primele centre de imunizare anti-COVID de tip drive-thru vor fi funcţionale până la finalul lunii aprilie.