Liderul Sanitas Iaşi, Iulian Cozianu, susţine că epuizarea personalului medical este o problemă mai mare decât găsirea de noi paturi la ATI pentru bolnavii de Covid, el afirmând că unii angajaţi din spitale sunt la capătul puterilor şi clachează, potrivit News.

Coronavirus RomaniaFoto: Facebook / MApN

Iulian Cozianu a afirmat pentru News.ro că în secţiile transformate în Covid problema principală este lipsa personalului medical, în special la ATI şi în UPU.

“Sunt oameni care stau câte şase ore în combinezon pe zi, într-o tensiune incredibilă. Am sperat cu toţii că totul va dura o lună, o vară, dar a trecut deja mai bine de un an. Epuizarea personalului este cea mai importantă problemă, unii angajaţi din spitale sunt la capătul puterilor“, a afirmat liderul Sanitas Iaşi, Iulian Cozianu.

El a precizat că în timp ce numărul de paturi ATI creşte, numărul de angajaţi rămâne acelaşi.

“E simplu să mărim numărul de paturi, dar nu paturile la ATI e marea problemă, nici aparatura medicală, ci faptul că nu avem personal“, a afirmat şeful Sanitas Iaşi, Iulian Cozianu.

Liderul Sanitas a declarat că soluţia ar fi să se facă noi angajări, eventual să fie aduşi oameni de la alte specialităţi medicale.

“Efectele epuizării fizice la cadrele medicale sunt dramatice, oamenii clachează. Unii colegi au trecut prin boală şi încă se resimt, obosesc imediat. Trebuie rezolvată imediat această problemă, altfel lucrurile se vor înrăutăţi şi mai tare“, a afirmat liderul Sanitas Iaşi, Iulian Cozianu.