Marea Britanie şi-a atins luni obiectivul de a oferi, până la jumătatea lui aprilie, cel puţin o primă doză de vaccin împotriva coronavirusului persoanelor în vârstă de peste 50 de ani, un nou succes al campaniei de vaccinare pe care englezii o pot sărbători la o terasă după un lockdown de trei luni, notează AFP și Agerpres.

Coada vaccinare Marea BritanieFoto: Captura YouTube

În faţa celui mai grav bilanţ sanitar în comparaţie cu restul ţărilor din Europa de Vest - peste 127.000 de morţi -, guvernul Boris Johnson s-a angajat într-o campanie de vaccinare în masă al cărei calendar ambiţios a reuşit să îl respecte.

Cu trei zile înainte de termenul limită de la mijlocul lunii aprilie, obiectivul de a administra cel puţin o primă doză de vaccin tuturor celor peste 50 de ani, celor mai vulnerabili sau mai expuşi riscurilor, a fost îndeplinit luni, a anunţat Downing Street în cursul serii.

Peste 32 de milioane de persoane au primit cel puţin o doză de la începutul lunii decembrie, aproape 60% din populaţia adultă a ţării care numără 66 de milioane de locuitori.

Premierul britanic, Boris Johnson, a salutat o nouă etapă "extrem de semnificativă" şi a reafirmat obiectivul de a oferi cel puţin o primă doză tuturor adulţilor până la 31 iulie.