Companiile Pfizer și BioNTech au depus vineri în Statele Unite o cerere de extindere a autorizației de urgență a vaccinului său anti-Covid-19 la adolescenții cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani, relatează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pfizer / BioNTech intenționează să facă această cerere și „altor autorități de reglementare din întreaga lume în zilele următoare”, au declarat cele două companii într-un comunicat.

Vaccinul împotriva covid-19 al alianţei americano-germane Pfizer/BioNTech are o eficienţă de 100% la adolescenţi cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani, arată rezultate ale unui test clinic în faza 3, asupra a 2.260 de adolescenţi, în Statele Unite, au anunţat pe 31 martie cele două laboratoare, care îşi exprimă speranţa ca vaccinarea acestei categorii de vârstă să înceapă înaintea noului an şcolar, relatează AFP.

Compania americană Pfizer şi partenerul său german BioNTech au început în martie să testeze vaccinul lor anti-Covid și pe copii cu vârste sub 12 ani, în speranţa extinderii vaccinării la această grupă de vârstă până la începutul anului 2022.

Primii voluntari din faza iniţială a studiilor clinice au fost vaccinaţi pe 24, a declarat purtătoarea de cuvânt a Pfizer, Sharon Castillo.

Vaccinul Pfizer/BioNTech a fost autorizat în Statele Unite la sfârşitul lunii decembrie pentru persoanele cu vârsta de 16 ani şi peste.