Din 10 aprilie, cei aflaţi pe lista de aşteptare pentru vaccinarea împotriva COVID vor putea vedea în platforma de vaccinare câte persoane sunt înaintea lor şi care este capacitatea de vaccinare zilnică a centrului respectiv.

Platforma vaccinareFoto: Hotnews

Potrivit coordonatorului campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, la acest moment pe listele de așteptare sunt peste 780.000 de persoane. Dintre acestea, 60% fac parte din populația generală, 32% sunt persoane cu vârsta de peste 65 de ani, persoane cu boli cronice sau dizabilități, iar 7,5% sunt angajați din categoriile considerate esențiale.

El a anunţat că din 10 aprilie va fi afişat pe platforma de programare pentru fiecare persoană care se află în lista de aşteptare câte persoane se află înscrise în faţă şi care este capacitatea de vaccinare zilnică în centrul de vaccinare pentru care a optat.

  • "Astfel, putem să estimăm foarte uşor câte persoane se află în faţă şi câte se vaccinează în fiecare zi şi putem să deducem care este timpul mediu de aşteptare, ţinând cont că pot exista variaţii chiar de la o perioadă la alta pentru aceeaşi persoană, în funcţie de categoria de prioritizare din care fac parte persoanele ce se pot înscrie ulterior în lista de aşteptare, ţinând cont că pe lista de aşteptare notificarea respectă prioritizarea conform strategiei”, a spus Valeriu Gheorghiţă.

O altă modificare anunțată este că o persoană aflată în lista de aşteptare pentru vaccinare va fi notificată o singură dată şi nu de trei ori ca până acum, având la dispoziţie 24 de ore pentru a confirma programarea.