Autoritatea britanică de reglementare din domeniul sănătății are în vedere o propunere de restricționare a utilizării vaccinului Oxford-AstraZeneca la persoanele mai tinere, din cauza îngrijorărilor legate de cazurile foarte rare de apariţie a cheagurilor de sânge, a informat luni Channel 4 News, potrivit Reuters.

Coronavirus Marea BritanieFoto: Dinendra Haria/LNP / Shutterstock Editorial / Profimedia

"Două surse importante au declarat acestui program că, deși datele sunt încă neclare, există tot mai multe argumente pentru a justifica imunizarea persoanelor mai tinere - cel puțin sub 30 de ani - cu un vaccin diferit", a transmis radiodifuzorul.

Autoritatea de reglementare din Marea Britanie, MHRA, a spus ulterior că nu a fost luată încă nicio decizie.

Anterior, MHRA spunea că beneficiile vaccinului în prevenirea COVID-19 depășesc cu mult orice risc posibil de formare a cheagurilor de sânge.

”Analiza noastră amănunțită și detaliată a rapoartelor privind aceste foarte rare și specifice cheaguri de sânge după vaccinarea cu AstraZeneca este în derulare”, a declarat directorul executiv al Agenției de Reglementare, June Raine.

”Nu s-a luat încă nicio decizie cu privire la vreo acțiune de reglementare", a spus June Raine.

Marea Britanie a reușit să deruleze una dintre cele mai rapide campanii de vaccinare din lume, 36 de milioane de persoane primind până acum una sau două doze de vaccin.

Citește și:

Marea Britanie: 7 persoane au decedat de tromboze după vaccinarea cu AstraZeneca, în condițiile administrării a peste 18 milioane de doze