Prefectura Hunedoara atrage atenţia că situația este critică la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva, unde sunt ocupate toate locurile de la ATI şi din secţiile care tratează pacienţi cu COVID-19, iar bolnavii nu pot fi transferaţi la alte unităţi medicale din judeţ din cauză că şi acestea se confruntă cu un număr ridicat de cazuri. Astfel, ambulanţele sunt nevoite să aştepte zeci de minute pentru a se elibera paturi pentru pacienţii pe care îi transportă.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit unui comunicat transmis de Prefectura Hunedoara, în ultimele 14 zile se înregistrează un număr foarte mare de persoane internate la ATI – COVID și în secțiile medicale COVID, iar cadrele medicale fac eforturi supraomenești.

Conform sursei citate, la spitalul din Deva sunt ocupate toate locurile de la ATI și din secțiile care tratează pacienți cu simptome medii și grave de COVID, iar ambulanțele sunt nevoite să aștepte zeci de minute până la eliberarea paturilor pentru bolnavii pe care îi transportă. De asemenea, la la serviciul de urgență și la radiologie sunt examinați zilnic peste 100 pacienți.

  • "O mare parte a pacienților care au forme grave este formată din persoane care au avut simptome de COVID, dar au apelat târziu la ajutorul medicilor, printre aceștia aflându-se și tineri, într-o mai mare măsură decât în urmă cu două săptămâni.
  • Medicii deveni spun că situația este critică, fiind aproape imposibil să transfere pacienți la alte spitale din județ din cauza numărului mare de bolnavi COVID care sunt internați la unitățile medicale hunedorene", afirmă reprezentanții Prefecturii Hunedoara.

În județul Hunedoara, în ultimele 14 zile, au decedat 69 de persoane, media perioadei fiind de 5 decese pe zi. De asemenea, conform informațiilor primite de la DSP Hunedoara, în ultimele 14 zile, în medie sunt depistate în fiecare zi 146 persoane infectate cu Sars-Cov-2.

Prefectul Călin Petru Marian transmite că sistemul sanitar hunedorean este aproape la limita funcționării din cauza numărului mare de cazuri de COVID și le solicită oamenilor să respecte cu strictețe toate măsurile.

Din cele 69 de orașe și comune ale județului, în 43 se înregistrează o rată de infectare de peste 3/1000 locuitori.