Starea de urgenţă impusă în contextul pandemiei de coronavirus nu va fi mai fi extinsă în Cehia după 11 aprilie, a declarat premierul Andrej Babis într-un interviu pentru site-ul de ştiri tn.cz, informează duminică DPA și Agerpres.

Andrej BabisFoto: Agerpres/EPA

Restricţiile asupra călătoriilor între regiunile ţării şi interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii nu vor mai fi în vigoare, a spus premierul ceh Andrej Babis, citat de agenţia de presă CTK.

La ora actuală, locuitorii Cehiei pot ieşi din cartierele în care locuiesc doar în circumstanţe excepţionale.

Starea de urgenţă a fost introdusă în Republica Cehă încă de pe 5 octombrie şi de atunci a fost extinsă de mai multe ori. Guvernul lui Babis a vrut ca aceasta să dureze până pe 27 aprilie, însă parlamentul a acceptat prelungirea stării de urgenţă doar până pe 11 aprilie.

În martie, Cehia a înregistrat aproape 5.800 de decese cauzate de Covid-19, mai multe decât s-au înregistrat până atunci în orice altă lună de pandemie.

Cehia, ţară cu circa 10,7 milioane de locuitori, rămâne una dintre cele mai afectate ţari din Uniunea Europeană, însă numărul de contaminări cu noul coronavirus scade treptat la nivel naţional. În timpul ultimei săptămâni, ţara a înregistrat în medie în jur de 5.500 de noi infectări în fiecare zi.