Grecia a anunțat că extinde restricțiile aplicate zborurilor interne până pe 12 aprilie, cele ce vizează zborurile internaționale fiind prelungite până pe 19 aprilie, decizia fiind luată în contextul creșterii numărului de cazuri de Covid-19, transmite duminică Reuters.

Coronavirus GreciaFoto: LOUISA GOULIAMAKI / AFP / Profimedia

Potrivit restricțiilor, pasagerii care zboară în Grecia trebuie să aibă un test negativ PCR făcut cu cel mult 72 de ore înainte de sosire, autoritățiele elene efectuând, în plus teste aleatorii pentru depistarea cazurilor de coronavirus.

Toți călătorii străini sunt carantinați pentru șapte zile, cu excepția israelienilor complet vaccinați cu cel puțin două săptămâni înainte, pentru care există un acord bilateral între cele două țări.

Cele mai multe zboruri din țări din afara Uniunii Europene sunt interzise, cu excepția a zece țări, printre care și Marea Britanie.

Pe zborurile interne sunt permise doar călătoriile esențiale.

Școlile, magazinele ne-esențiale și restaurantele sunt închise în Grecia, dar autoritățile intenționează să permită micilor magazine să se deschidă – în anumite condiții – de luni, iar liceenii urmează să revină la cursurile cu prezență fizică în această lună.

Republica Elenă a raportat vineri 3.080 cazuri noi și 72 de decese, în condițiile unei populații de aproape 11 milioane. De la începutul pandemiei și până acum a înregistrat 273.000 de infecții cu Sars-Cov-2 și peste 8.300 de decese.