„Doamnă, eu nu vreau Comirnaty. Eu vreau Pfizer. Așa m-am programat pe platformă, la Pfizer” - Persoanele care ajung la vaccinare pot fi induse în eroare când vine vorba de vaccinarea cu serul produs de Pfizer/BioNTech întrucât numele oficial al vaccinului este „Comirnaty”, notează Centrul Național de Coordonare a Activității de Vaccinare (CNCAV).

HotNews.roFoto: Hotnews

„- Doamnă, eu nu vreau Comirnaty. Eu vreau Pfizer. Așa m-am programat pe platformă, la Pfizer.

- Este în regulă, Pfizer o să primiți.

- Dar pe sticluță scrie Comirnaty!”

Este un dialog des întâlnit în centrele de vaccinare în care este administrat vaccinul Pfizer, anunță reprezentanții Centrului Național de Coordonare a Activității de Vaccinare (CNCAV).

„De unde apare confuzia aceasta despre Pfizer, BioNTech și Comirnaty? De la ambalajul dozei. Primele doze au venit cu etichetă de PfizerBioNTech, apoi unele doze au venit cu o etichetă pe care este scris doar BioNTech, iar acum pe doze sunt etichete Comirnaty”, explică CNCAV.

„Coordonatorul centrului de vaccinare de la Palatul Național al Copiilor ne-a explicat cum s-a propagat confuzia. Oamenii, după ce se vaccinau cu prima doză, povesteau experiența trăită prietenilor, rudelor și vecinilor. Când le venea rândul acestora, toți se așteptau să vadă eticheta Pfizer. Nu de puține ori, personalul vaccinator din centre este nevoit să le arate oamenilor cele trei etichete pentru a le demonstra că vaccinul administrat este cel pentru care s-au înscris”, se mai arată în explicațiile oficiale.

Astfel, explicația simplă este că Pfizer/BioNTech este producătorul vaccinului împotriva COVID-19, iar Comirnaty este denumirea vaccinului.