Autoritățile din Marea Britanie au identificat 30 de cazuri rare legate de cheaguri de sânge după administrarea vaccinului AstraZeneca, relatează Deutsche Welle.

Vaccinare cu AstraZenecaFoto: Liselotte Sabroe / AFP / Profimedia

Numărul este cu 25 mai mare decât cel raportat în 18 martie când Agenția de Reglementare a Medicamentelor din Marea Britanie a anunțat că investighează un tip foarte rar de cheaguri de sânge în venele cerebrale, adăugând însă că dovezile nu sugerează că vaccinul AstraZeneca provoacă cheaguri de sânge.

Informația vine în contextul în care mai multe țări au reînceput să limiteze administrarea vaccinului dezvoltat de compania anglo-suedeză în parteneriat cu Universitatea Oxford, Germania anunțând vineri că persoanele sub 60 de ani care au făcut prima doză de AstraZeneca vor primi un vaccin mRNA la rapel.

Autoritatea britanică de reglementare a medicamentelor anunțase luna trecută că investighează 5 cazuri de tromboză venoasă cerebrală (TVC), o afecțiune cerebrală extrem de rară care poate fi mortală în faza acută.

Numărul cazurilor de TVC identificate de medicii britanici după administrarea vaccinului AstraZeneca a crescut acum la 22 în timp ce alte 8 persoane au prezentat probleme de coagulare asociate cu un nivel scăzut al trombocitelor.

Citește și: