Laboratorul chinez Sinovac a anunţat vineri că a dublat capacitatea de producţie a vaccinului său împotriva COVID-19 la 2 miliarde de doze pe an, informează AFP, preluată de Agerpres.

Vaccinuri chineze SinovacFoto: Peerapon Boonyakiat/SOPA Image / Shutterstock Editorial / Profimedia

Vaccinul, denumit CoronaVac, este unul dintre cele patru antidoturi aprobate de guvernul chinez. În studiile efectuate în Brazilia, eficacitatea sa a fost evaluată la aproximativ 50% pentru a preveni contaminarea şi la 80% pentru a evita o intervenţie medicală.

Sinovac a precizat că a livrat deja 200 de milioane de doze în peste 20 de ţări, printre care China. Grupul a adăugat că a primit autorizaţii pentru comercializarea produsului său în peste 30 de ţări.

Miercuri, experţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) au declarat că vaccinurile produse de Sinovac şi Sinopharm sunt sigure şi eficace împotriva COVID-19, dar că sunt necesare mai multe date înainte de a recomanda utilizarea acestora.

"Există o lipsă de date (...) referitoare la vârstnici şi la cei care suferă de alte boli", a estimat Grupul Strategic de Experţi Consultanţi în Imunizare (SAGE), din cadrul OMS.