Municipiul Cluj-Napoca a ajuns joi la o rată de infectare de 7,65. Astfel, restricțiile valabile acum doar pentru weekend în localitățile cu indice de peste 4 se vor aplica, începând de luni, în toate zilele săptămânii. Magazinele și localurile se vor închide de la ora 18.00, iar circulația va fi restricționată după ora 20.00.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit Prefecturii, în județul Cluj, rata de infectare a trecut de 7,5 în municipiul Cluj-Napoca și în alte 7 localități: Apahida (9.10), Bonţida (8.07), Ciucea (8.53), Gârbău (11.34), Palatca (14.78), Poieni (9.19) şi Sic (10.11).

Conform deciziei CNSU și a hotărârii de guvern adoptate în urmă cu o săptămână, în localitățile în care incidența este peste 7,5, de luni până duminică pot fi desfășurate activitățile comerciale și prestările de servicii în intervalul orar 05:00-18:00, iar carantina de noapte intră în vigoare de la ora 20.00.

Prefectul judeţului Cluj, Tasnadi Szilard, a declarat, joi, pentru News.ro că se lucrează la proiectul de hotărâre privind impunerea noilor măsuri decise de Guvern în cazul localităţilor care depăşesc indicele de infectare de 7,5 la o mie de locuitori.

Măsurile ar urma să intre în vigoare de luni, însă restricţiile sunt impuse pe perioada zilelor de week-end, având în vedere că aceste localităţi depăşiseră indicele de infectare de 4 la o mie de locuitori.

"De mâine (vineri - n.r) oricum avem în vigoare măsurile pentru zilele de vineri, sâmbătă, duminică - localităţi peste patru la mie. De astăzi nu are cum intra în vigoare, nu luăm o hotărâre azi cu data de intrare în vigoare azi, pentru că şi cetăţenii trebuie să fie informaţi din timp asupra măsurilor decise”, a declarat prefectul judeţului Cluj.