Ministerul francez al Sănătății a anunțat miercuri alte 59.038 de cazuri noi de coronavirus înregistrate în 24 de ore, în aceeași seară în care președintele Emmanuel Macron a anunțat extinderea restricțiilor de circulație în toată Franța și închiderea școlilor pentru trei săptămâni.

Laborator coronavirus FrantaFoto: Lefevre Sylvain/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Președintele francez Emmanuel Macron a spus că Franța va atinge în curând pragul de 100.000 de decese provocate de Covid.

Ministerul Sănătății a spus de asemenea că 5.053 persoane sunt la terapie intensivă.

Franța va extinde măsurile de carantină care vizează acum doar locuitorii regiunii Paris la întreaga țară începând de sâmbătă, a anunțat președintele Franței, Emmanuel Macron, care a subliniat că școlile vor fi închise pentru trei săptămâni, relatează Reuters și AFP.

Persoanelor care se deplasează pe un perimetru mai mare de 10 kilometri față de casă între orele 19.00 și 06.00 li se va cere ”atestarea” faptului că au un ”motiv imperios” pentru a o face.

”De sâmbătă seara și timp de patru săptămâni, nu se va mai permite deplasarea într-un perimetru de peste 10 km, cu excepția cazului în care există un motiv imperios”, a anunțat șeful statului francez, potrivit Le Figaro.