Adrian Bibu, administratorul județului, a fost internat la Spitalul Județean Sibiu, după ce a fost diagnosticat cu Covid-19. Acum trei zile, el a participat la o acțiune de plantat copaci în cadrul căreia mulți dintre participanți nu au purtat masca de protecție. Printre aceștia s-au numărat și președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, dar și ministrul Muncii, Raluca Turcan, potrivit Turnul Sfatului.

Turcan si Cîmpean in camionetăFoto: Turnul Sfatului

Administratorul județului Sibiu, Adrian Bibu, a fost internat cu Covid-19 pentru a fi ținut sub monitorizare timp de șapte zile, având în vedere rezultatul analizelor făcute la plămâni, spune el pentru Turnul Sfatului. Internarea sa a fost făcută după ce, în cursul zilei de sâmbătă, a participat la o acțiune la care au participat mai mulți liberali sibieni, în cadrul căreia au fost plantați copaci în zona montană a orașului Tălmaciu.

După cum rezultă din fotografiile publicate prin intermediul Facebook de unii dintre participanții la această acțiune, în multe ipostaze masca de protecție nu a fost purtată. Nici de Adrian Bibu, dar nici de Daniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu, și nici de Raluca Turcan, ministru al Muncii și președintă a organizației județene a PNL Sibiu. ”Din punctul meu de vedere, cred că trebuie să se poarte masca. Acum, referitor la acțiunea aceasta, care a avut loc în aer liber, n-am văzut chiar așa de strict lucrurile... Important e să nu stai lipit unul de celălalt”, apreciază Adrian Bibu.

În una dintre fotografii putem vedea mai multe persoane înghesuite într-o camionetă și fără mască, printre ele fiind Daniela Cîmpean și Raluca Turcan.

Regulile și excepțiile privind purtarea măștii sunt stabilite de Ministerul Sănătății. Potrivit Ordinul Comun MS-MAI nr. 874/81/2020 din 22 mai 2020, ”persoana care desfăşoară activităţi fizice intense şi/sau în condiţii de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută etc.)” este scutită de purtatul măștii medicale.