Italia urmează să impună o carantină obligatorie - de cinci zile - călătorilor din state membre UE, care sunt obligaţi de asemenea să efectueze un test atât înainte de plecarea spre Italia, cât şi după perioada carantinei în peninsulă, a anunţat marţi Ministerul italian al Sănătăţii.

Coronavirus masuri aeroportFoto: Flickr/ Dipartimento Protezione Civile

Astfel, orice călător din UE urmează să fie obligat să efectueze un test înainte să plece către Italia, să stea în carantină cinci zile, iar apoi să efectueze un nou test, la sfârşitul acestei carantine, relatează AFP și News.ro.

Această măsură este deja în vigoare cu privire la ţări din afara Uniunii Europene, precizează ministerul.

Ea „se aplică tuturor celor care pleacă şi vin” în peninsulă - inclusiv cetăţenilor italieni, precizează un oficial de la minister.

Data intrării în vigoare a acestei noi restricţii era necunoscută imediat, în contextul în care weekendul Paştelui începe sâmbătă şi se încheie luni, iar numeroşi turişti vin în Italia în această perioadă.

Cea mai mare parte a Italiei este vizată în prezent de măsuri dure în lupta împotriva celui de-al treilea val de Covid-19 - baruri şi restaurante închise, deplasări limitate.

Întreaga Italie urmează să fie clasată ”cod roşu” în următorul weekend, de Paşte, care începe sâmbătă şi se încheie luni.

Paştele, o sărbătoare foarte populară în peninsulă, constituie ocazia întâlnirii în familie.

Bilanţul morţilor din cauza Covid-19 în Italia a crescut la 108.000, potrivit Ministerului italian al Sănătăţii.