​Peste 20.000 de persoane au murit din cauza consecinţelor infectării cu coronavirus în Ungaria, care este lovită de un puternic nou val de îmbolnăviri cu Covid-19, relatează DPA și Agerpres.

Coronavirus UngariaFoto: Antonin Vincent / AFP / Profimedia Images

Numărul deceselor de la începutul pandemiei a crescut cu 189 luni, ajungând la 20.161, a anunţat Comitetul de Criză din Ungaria.

Cu aproape 10 milioane de locuitori, Ungaria are una dintre cele mai ridicate rate de decese cauzate de Covid-19 raportat la populaţie.

Autorităţile au raportat luni 7.263 de infectări, adăugând că 12.291 de persoane sunt tratate în prezent în spital, iar 1.497 sunt conectate la aparate de oxigen.

Numărul ridicat de pacienţi în spitale a adus sistemul de sănătate în pragul colapsului. Există indicii că unităţi de terapie intensivă concepute pentru opt pacienţi ajung să fie ocupate şi de până la 40 de bolnavi, a declarat la postul de televiziune ATV directoarea adjunctă a Uniunii Medicilor, Judith Toth.

Vârsta medie a pacienţilor în stare gravă este de asemenea în scădere, din cauza noilor variante ale virusului, mai contagioase. „În unele spitale, persoanele între 65 şi 70 de ani nu pot fi conectate la ventilatoare din cauză că unităţile de terapie intensivă sunt deja ocupate de pacienţi tineri”, a spus ea.

Conform portalului de ştiri 444.hu, rata de incidenţă a infectărilor la 100.000 de locuitori în ultimele două săptămâni a fost de 1.197.