- ”Asta este o problemă foarte spinoasă. Să faci un test necesită o recoltare de exudat nazal sau faringian, ori această recoltare nu poţi să o faci într-un loc public, unde sunt mulţi alţii.
- Necesită ori condiţii de domiciliu propriu, unde eşti numai tu cu tine, ori recoltare, într-adevăr, într-o instituţie spitalicească sau într-un cabinet medical. A recolta într-o farmacie nu ştiu dacă este chiar cel mai potrivit lucru”, a afirmat Simin Florescu, duminică, la Digi 24, potrivit News.ro.
Medicul a vorbit și despre testarea rapidă acasă, spunând că folosirea testelor antigen rapide este eficientă, însă pacienţii care se autotestează şi constată că au teste pozitive trebuie să anunţe medicul de familie.
Ea afirmă că unul dintre motivele pentru care oamenii ajung în stare gravă la spital este faptul că mulţi dintre cei care se testează acasă cu teste rapide nu declară boala şi ajung la spital în momentul în care aceasta se agravează.
- ”Există acele teste rapide antigen care sunt foarte bune, sunt recomandate, testarea este recomandată, chiar şi autotestarea este recomandată cu condiţia ca î cazul unui rezultat pozitiv să fie anunţat medicul de familie, pacientul respectiv să fie ulterior trecut în reţea, în Direcţia de Sănătate Publică, ca fiind infectat şi cu toată metodologia de rigoare, cu supravegherea medicului de familie sau, dacă se agravează, cu supraveghere în spital, de la caz la caz. acest lucru nu se întâmplă.
- Din păcate, o mare parte dintre pacienţii care se testează singuri la domiciliu şi ies pozitiv aleg să nu mai împărtăşească această informaţie cu nimeni (...) ca să nu fie izolaţi la domiciliu. Mulţi nu ar avea motive să ajungă în spital, ar fi suficient să ia legătura cu medicul de familie, nu trebuie neapărat să ajungă în spital”, susţine medicul.
Potrivit medicului, oamenii ajung în spital ”mai ales în momentul în care se sperie” pentru că nu mai pot respira cum trebuie, iar în astfel de cazuri este vorba despre mulţi pacienţi tineri.
Farmacistii, pentru cei care nu stiu, sunt absolventi de medicina, nu vanzatori de asigurari de viata si bunuri.
Ma doare-n cot ce zice "managerul" de la Babes.
Sigur, exista farmacisti cu facultatea de Framacie facuta,dar acestia lucreaza in special in spitale, in multinationale, in fabrici de medicamente etc.
Dar prostimea este de vina, ca nu respecta regulile, nu? Isi imagineaza cineva ca un muncitor de la orice uzina si altii, platiti cu minimul pe economie, are de unde sa scoata atatia bani, pentru un nenorocit de test, daca afla ca a intrat in contact direct cu unul infectat? Sau ca se respecta vreun fel de reguli de protectie, pe la locurile de munca de la noi si ca amendeaza cineva angajatorii, pentru ca nu impun respectarea lor?
Cica n-are bietul statul nostru bani pentru testarea populatiei. Lasind la o parte ca bani a avut, chiar si anul trecut, sa cumpere tot felul de prastii zburatoare de la americani, de sute de milioane de euro, pagubele sunt mult mai mari cand se raspandeste ciuma si trebuie sa inchizi totul, cu toate ca nu vrei sa-i spui inchidere. Dar atat ne duce pe noi capul.
Costă mult să treci pandemia asta, testare la privat, medicație la domiciliu (la fome ușoare).
DAR... teoretic, și practic, dacă suni la DSP și spui că ai simptome de Covid îți trimit o ambulanță, nu chiar imediat, și ești testat gratis. Rezultatul, la fel, nu vine a doua zi, mereu mai târziu. Timp în care trebuie să fii responsabil și să te izolezi la domiciliu.
Întârzierile în descoperirea și raportarea infectaților sunt o combinație a chefului de a trișa, frică de a descoperi că ești infectat, plus doza de iraționalitate pur românească, a găiinii fără cap.
În plus, poate cel infectat este negaționist. Caz în care, cine știe, are norocul să-și ia cu el toată familia, juma de bloc etc.
cazul 1: omul vede ca-i pozitiv, are simptome usoare sau deloc, nu anunta pe nimeni, ia un paracetamol sau nici macar atat, sta acasa. simptomele se agraveaza, se sperie, se duce la spital.
cazul 2: omul vede ca-i pozitiv, are simptome usoare sau deloc, anunta medicul de familie, de acolo dsp-ul, i se spune sa ia un paracetamol sau nici macar atat, sa stea acasa si sa sune daca simptomele se agraveaza. se agraveaza, omul suna, ajunge la spital.
in ambele cazuri omul ajunge la spital in acelasi moment: daca si dupa ce simptomele se agraveaza, nu-l ajuta cu absolut nimic nici pe el, nici pe cei din sistemul sanitar, faptul ca a sunat la medic dupa ce si-a facut testul.
care test, intr-o paranteza fie spus, vad ca acum ni-l putem face si singuri, dupa ce anul trecut arafat si tataru ne spuneau ca-i un dispozitiv medical mult prea complicat ca sa-l putem folosi noi - asta fiind si motivul pentru care l-au scos din farmacii.
De ce să ne mințim ? Ăștia suntem, fiecare știe un caz din ăsta de zăpăciți tardivi
aia care sunt nesimtiti la fel, nu le pasa si nu vad sensul sa arunce 100 de lei pe un set de teste.
cei care suna la 112 pe ultima suta de metri vor suna si la medicul de familie tot pe ultima suta de metri.
din ce am vazut eu pana acum (si stiu foarte multe cazuri - asta ma si face sa spun ca numarul real al cazurilor e de cel putin 5 ori mai mare decat cifra oficiala), marea majoritate a celor care se testeaza o fac pentru a se izola linistiti fara sa treaca prin tot balamucul cu dsp, ambulante noaptea la scara blocului etc.
sunt si dintre cei despre care vorbesti tu, dar sunt o minoritate.
Altfel, urmărește jelaniile medicilor din ultima vreme : tot mai des pacienții stau până în ultima clipă acasă și vin la spital cu forme f. grave, direct la întubare. Și asta se întâmplă exact din motivele de mai sus : șmekeri, nu sună la DSP, nu comunică cu medicul de familie, morți de frică de spitale, teoria conspirației, negaționiști. Adică români.
ce a spus eyeopen ramane valabil 100%
in momentul cand te simti mai rau , suni la salvare sa vina ...
este ca si cum ai spune ca daca medicul de familie stie ca esti pozitiv evolutia bolii ar fi diferita de cea in care nu spui la nimeni...
mai era o isterica pe aici care se plangea ca ea si sotul au fost bolnavi - un caz usor de altfel intr un final - si a sunat o doar medicul de familie , nu si dsp ul sa se intereseze de soarta lor ... wtf?
anm ul a dat repede un comunicat stramb , facut de oameni fara logica , scris probabil de madame Vlad
Testele rapide au ceva chichite, alea cu proba din nas nu e chiar recomandat sa ti le faci singur, e necesara si o oarecare experienta. Se pare ca au aparut si teste de saliva, tocmai pt. cei care vor o solutie pt. acasa. Eu mi-am aplicat unul cu extractie din nas, nu stiu daca am extras cum trebuie, dar ceva cred ca am extras pt. ca deja imi curgea nasul si ochiul de pe partea respectiva. De-aia spun, trebuie experienta, mai bine o face un medic sau chiar farmacist antrenat cu testele astea.
Primeste cumva un tratament mai deosebit (gen DonaldTrump) decat oisnuita reteta pentru Covid care circula pe internet (vit. D, anticoagulant, dexa si eventual un antibiotic) ?
I se face cumva o pre-rezervare de loc in spital daca dupa 7-8 zile boala se agraveaza?
Lucrurile acestea ar trebui comunicate pentru ca altfel singurul "beneficiu" este o hartie de la DSP care ii spune sa nu iasa din casa, altfel risca dosar penal....
In Liechtenstein testele si rapide si PCR se fac in parcare, din masina iti ia mucu.
Judecati voi care sunt intentiile medicului din articol.
Testele rapide nu sunt introduse in nicio baza de date, poate face oricine acasa fara sa declare rezultatul.