Germania trebuie să facă tot posibilul pentru a reduce numărul cazurilor de infectare cu Covid-19 în următoarele săptămâni, altfel riscăm să pierdem controlul din cauza noilor mutații ale virusului care sunt rezistente la vaccin, a declarat șeful cancelariei, citat de Reuters. Acesta a mai spus că se impune carantina de noapte în unele regiuni.

​Coronavirus GermaniaFoto: FRANK RUMPENHORST / AFP / Profimedia

"Suntem în cea mai periculoasă fază a pandemiei. Următoarele săptămâni vor stabili dacă vom putea deține controlul asupra pandemiei”, a declarat Helge Braun șeful cancelariei Merkel, potrivit sursei citate.

Braun a precizat că dacă numărul de cazuri nu va fi limitat se ajunge în situația în care virusul dezvoltă tulpini rezistente la vaccinurile antiCovid. "Atunci vom avea nevoie de noi vaccinuri și va trebui să reluăm de la capăt campania de vaccinare”, a mai precizat oficialul.

Bilanțul pandemiei a crescut cu 17.176 de cazuri, ajungând la 2.772.401, potrivit datelor publicate duminică de Institutul Robert Koch. De asemenea, au fost raportate 90 de decese, bilanțul total ajungând la 75.870.