5.000 de iubitori de muzică vor participa sâmbătă la un concert rock în Barcelona, după ce au fost testați pentru coronavirus în aceeași zi, într-o încercare de a verifica eficacitatea prevenirii focarelor de Covid la marile evenimente culturale, relatează Associated Press.

Coronavirus SpaniaFoto: Scar CañAs / Zuma Press / Profimedia

Spectacolul formației rock Love of Lesbian are autorizație specială din partea autorităților sanitare spaniole. În timp ce în restul țării, adunările de mai mult de patru persoane sunt interzise în spații închise, cei care vor participa la concert vor putea să stea oriunde, deși vor fi obligați să poarte mască.

Persoanelor cu boli de inimă, cancer sau celor care au fost în contact cu cineva infectat cu COVID-19 în ultimele săptămâni li s-a cerut să nu se înscrie. Cumpărătorii de bilete au avut de ales între trei locații din Barcelona unde au trebuit să facă un test rapid de antigen sâmbătă dimineață. Cei cu rezultate negative primesc un cod pe telefonul mobil prin care validează biletul pentru spectacolul de la Palau Sant Jordi din oraș, de la ora 19:00.

Organizatorii spun că este primul eveniment comercial de această dimensiune organizat în Europa în timpul pandemiei.

Biletele sunt epuizate, prețul acestora, cuprins între 23-28 de euro (27-33 USD), include costul testului și masca de protecție de înaltă calitate, care este obligatorie, cu excepția cazului în care participanții mănâncă sau beau în zonele desemnate special.

”Acesta este un alt mic pas spre organizarea de concerte și evenimente culturale” în timpul pandemiei, a spus dr. Boris Revollo, virologul implicat în proiectarea protocoalelor de sănătate.