Campania, regiunea sudică a Italiei, a semnat un acord pentru a cumpăra vaccinul rusesc anti-Covid Sputnik V, a spus vineri guvernatorul regional, adăugând că acordul va intra efectiv în vigoare în momentul în care Europa va autoriza folosirea serului, relatează Reuters.

Vaccinul SputnikFoto: Hotnews

”Am semnat un contract după câteva săptămâni de negocieri... în așteptarea aprobării de către Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) și de către autoritatea italiană de reglementare (AIFA), a spus Vincenzo De Luca.

Campania, care include Napoli, este una dintre cele mai populate regiuni din Italia, cu aproximativ 5,8 milioane de locuitori. A fost una dintre regiunile cele mai grav afectate de când a debutat pandemia în februarie anul trecut, cu peste 320.000 cazuri confirmate.

”Odată ce ne-am vaccinat cetățenii, vom oferi dozele de care nu avem nevoie celorlalte zone ale Italiei”, a adăugat De Luca.

EMA a a inceput evaluarea vaccinului Sputnik V, care a fost aprobat în Rusia în august 2020 fără a aștepta toate rezultatele testelor clinice.

”Dacă totul merge bine, Sputnik nu va fi disponibil înainte de a doua jumătate a anului”, a spus premierul Italiei, Mario Draghi.

”Aș fi foarte atent la semnarea unor astfel de contracte”, a adăugat el, întrebat de acordul regiunii Campania.