Lucrătorii din domeniul sanitar din una dintre cele mai mari țări musulmane din lume au fost avertizați că riscă șomajul dacă nu se vaccinează împotriva COVID-19, în contextul creşterii constante a numărului de noi infecții zilnice, relatează DPA și Agerpres.

Vaccinare anti-Covid in PakistanFoto: Rana Sajid Hussain / Zuma Press / Profimedia Images

„Poţi să-ţi pierzi slujba dacă nu te-ai vaccinat”, a avertizat joi Azra Pechuho, ministrul sănătăţii din provincia Sindh din sudul Pakistanului.

Cel puţin 33.356 lucrători în domeniul sănătăţii din cei 142.315 înregistraţi în provincie nu s-au vaccinat, a spus ea. Pakistanul foloseşte vaccinul Sinopharm, primit ca donaţie de la China. Dar oamenii au fost reticenţi faţă de campania de vaccinare.

Un sondaj de opinie făcut la începutul anului a arătat că jumătate dintre cetăţenii pakistanezi sunt sceptici cu privire la vaccinul anti-COVID-19 şi nu ar merge să-l facă.

„Lucrătorii din domeniul sănătăţii sunt reticenţi din cauza îndoielilor pe care le-a stârnit o decizie iniţială a guvernului de a nu fi vaccinate persoanele de peste 60 de ani”, a declarat vineri pentru dpa Qaiser Sajjad, secretar general al Asociaţiei Medicale din Pakistan.

Dar el a spus că guvernul consideră acum vaccinul sigur şi cere tuturor cetăţenilor şi lucrătorilor din sănătate din prima linie să se vaccineze.

Provincia Sindh este una dintre cele mai puternic afectate de COVID-19, cu peste 264.000 de cazuri de infecţii de SARS-CoV-2, cel mai mare bilanţ la nivelul ţării.

Ministerul Sănătăţii de la Islamabad a raportat vineri 4.368 de noi cazuri de contaminări cu SARS-CoV-2 şi 63 de decese. Pakistanul a înregistrat până acum 645.356 de cazuri şi 14.091 de decese în total.

Citește și: