Ministerul sănătății din India a anunțat miercuri că în această țară a fost depistată o nouă tulpină de coronavirus, în afara multor alte variante de urmărit (VOC) ce au fost descoperite în străinătate, transmite Reuters.

Teste coronavirus IndiaFoto: Bharat Bhushan/Hindustan Times / Shutterstock Editorial / Profimedia

”Deși VOC și o nouă variantă cu dublă mutație au fost depistate în India, acestea nu au fost detectate în numere suficient de mari pentru a avea vreo legătură directă sau a explica creșterea rapidă a numărului de cazuri în unele state (indiene)”, spune ministerul sănătății într-un comunicat de presă.

Secvențierea genetică și analiza probelor din statul Maharashtra au descoperit mutații ale virusului ce nu sunt ca VOC-urile catalogate până acum, potrivit sursei citate.

India a raportat miercuri 275 de noi decese Covid-19, cel mai mare bilanț zilnic din acest an, în condițiile în care o nouă creștere a numărului de infecții a dus la umplerea spitalelor în state mari, precum Maharashtra.

Bilanțul infecțiilor a crescut cu 47.262 în ultimele 24 de ore, cel mai mare de după începutul lunii noiembrie, până la un total de 11,7 milioane. India a raportat peste 160.000 de decese până acum.